Spring til indhold

Nannasgade

Gaden er som andre i Mimersgadekvarteret opkaldt efter skikkelser fra den nordiske mytologi. Nanna var guden Balders hustru.

Nannasgade fik sit navn i 1904.

Arbejdernes Fællesbageri. Foto af Lars Peter Elfelt, 1903-1909 (Det Kgl. Bibliotek).

I Nannasgade har ligget en del industrivirksomheder, f.eks. Arbejdernes Fællesbageri, der blev grundlagt af de københavnske fagforeninger i 1886. Bageriets 40 meter høje kornsilo blev en slags vartegn for Nørrebro.

Fabrikken, der producerede brød under handelsnavnene Vitana, Rutana m.fl. kendt i 1981, da den blev besat af unge, der ville omdanne de forladte fabriksbygninger til ungdomshus.

Rutana blev dog revet ned, og i stedet blev der opført boliger, som skimtes på begge sider af bygningen på hjørnet af Rådmandsgade – der fik lov at blive stående (billedet herunder).

I den vestlige ende af Nannasgade ligger stadig produktionsbygninger for Holger Petersens Tekstilfabrikder blev opført her i 1880’erne (se nærmere under Hamletsgade).

Holger Petersen skænkede i 1910 en del af sin grund til opførelsen af Kingos Kirke, der ligger på hjørnet af Bragesgade.

Mellem Nannasgade og Tagensvej er der som en del af byfornyelsen i 2010 skabt en bypark, der af beboerne har fået navnet BaNanna Park (herover).

Navnet er dels hentet fra Nannasgade, men skyldes nok også, at parken har to bananformede jordvolde.