Spring til indhold

Furesøbad

I 1890’erne udviklede området ved Fiskebæk sig til et udflugtsmål.

Turbåden “Svanen”, der sejlede på Furesøen. begyndte at lægge til ved en anløbsbro tæt på Fiskebæk.

Båden kunne ikke gå igennem det smalle åløb til Farum Sø, men der blev lavet en anordning, så båden kunne trækkes over land på skinner. Arrangementet var dog ikke nogen succes blandt passagererne, så det ophørte hurtigt igen.

Svanen ved Fiskebæk HoteL Ca. 1900 – (Historisk Arkiv Dragør)

Til gengæld åbnede Fiskebæk Hotel i 1897 og da jernbanen til Slangerup fik station her i 1906, kom der gang i tilstrømningen af turister. Banen udgik fra Nørrebro Station, så der var især arbejderfamilier fra Nørrebro, der søgte herud.

I 1920’erne og 1930’erne kom der flere nye hoteller og restauranter til Fiskebæk og i 1933 åbnede Furesøbad for publikum.

Badet blev anlagt på initiativ af gymnastik- og danselærerinde Yelva Leander Friis. I 1936 opførtes en kæmpemæssig vandrutschebane.

Den forsvandt igen i 1950’erne, da stedet blev omdannet til center for vandsportsaktiviteter, drevet af Roklubben Furesø.

Da Farum og Værløse Kommuner havde overtaget stedet i 1970’erne, blev det igen åbnet for offentligheden, ligesom der igen blev drevet restaurant. Den eksisterede i en årrække under navnet Farum Marina, men hedder fra 2019 igen sit gamle navn Restaurant Furesøbad.