Spring til indhold

Flintholm Allé

Flintholm var en landejendom, der lå lidt øst for vejen.

Gården blev grundlagt af Jacob Nielsen Flindt i 1790’erne. I 1827 blev ejendommen solgt til ejeren af den nærliggende gård Grøndal.

Flintholm tegnet af J. Ridter.

I 1872 overtog Frederiksberg Kommune gården Flintholm og indrettede den til epidemihospital. Foruden 12 sengepladser indendørs, blev der etableret to teltbarakker, hvor der var plads til yderligere 40 patienter.

Hospitalet blev f.eks. brugt til patienter med plettyfus, skarlagensfeber og kopper, og sidengen som reserve for epidemiafdelingen på Frederiksberg Hospital. Flintholm Hospital lukkede i 1945 og bygningen revet ned. Derefter blev en del af Frederiksberg Gasværk opført på grunden.

Flintholm Allé blev anlagt i 1930’erne. På det tidspunkt var vejen endnu præget af fabrikker, men på vestsiden begyndte opførelsen af de vinkelformede boligblokke i bebyggelsen Færøgård og senere Grønlandsgård.

Ved Flintholm Allé lå den nu nedlagte Einer Jensens Vænge, hvor der i 1940’erne blev opført små rækkehuse. Byggematerialet blev genbrugt fra de nedrevne Classenske Boliger ved Godthåbsvej.

Disse huse er nu væk og i stedet ligger der på østsiden af vejen en del af bebyggelsen i kvarteret omkring Dirch Passers Allé.

For enden af Flintholm Allé ligger Flintholm Station.

Vejen udmunder i Stig Lommers Plads hvor en spidsvinklet bygning danner gadehjørnet med Dirch Passers Allé.