Ørestad Nord

Ørestad Nord (5)RES

Den nordlige det af Ørestad rummer først og fremmest store institutionsbyggerier.

I 1970’erne flyttede en del af Københavns Universitet ud på Amager Fælled. Bygningerne var oprindeligt midlertidige, men stod dog indtil 2011, da et omfattende nybyggeri gik i gang. Man havde troet, at byggeriet skule holde 10-15 år og derefter kunne bygninger bruges som ulandsbstand.

Men i takt med udbygningen af Ørestaden, er nye universitetsafdelinger kommet til. Nu ligger her bl.a. IT-universitetet og flere kollegier.

Det var også planen, at >Rigsarkivet skulle være flyttet herud, men der kom i stedet til at ligge ved den gamle godsbanegård ved >Kalvebod Brygge.

 

DSC_0902RES

Murstensskulpturen ved DR-byen station er udført af Per Kirkeby, der har lavet lignende skulpturer over hele Europa. Værket er uden funktion, men skal ses som et ”varsel om byen, når man kommer fra fælleden”.

 

Kærlighedsøen ligger på hjørnet af Vejlands Allé og Ørestad Boulevard på kanten af Amager Fælled kvarteret. Bjørn Nørgaard har lavet en ø af granit, som er en pavillon, omgivet af vand og midt på øen er der en lille sø med en høj granitsøjle i midten, hvor der fra toppen risler vand ned over søjlens former. Granitsøjlen er udsmykket med frugtbare kvindekroppe, der er hugget ud i granitten. Kunstneren siger om værket: ”Her kan man drømme sig væk fra byens kværn, en mental pause med en man holder af eller alene. ”