Spring til indhold

Oppe og nede på Christianshavn

Christianshavn er en mangfoldig bydel.

Her er michelin-restauranter og pølsevogne. Her ligger Københavns dyreste lejligheder ved siden af Christiania. Og i bydelen findes nogle af Københavns ældste huse – og de allernyeste.

1970’ernes slumstormerbevægelse startede her, og dengang var Christianshavn et fristed for kunstnere og musikere. De navnkundige Gasolin spillede deres første sange her ved Christianshavns Kanal.

Lige ved siden af knoklede værtsarbejderne på B&W og mange husker stadig TV-serien “Huset på Christianshavn”, som foregik i én af de gader, hvor bydelens arbejderbefolkning boede.

Men få hundrede meter derfra ligger de fornemme købmandsgårde og skibsrederboliger og ved havnen lagde skibene til, når de kom udefra den store verden. Ombord var bl.a. sukker, som kom fra vores kolonier i Vestindien.

Christianshavn blev anlagt som en handelsby i 1600-tallet, men den var samtidig en del af Københavns forsvarsværker. Både købmandsgårdene og voldene ligger her endnu, og på turen får vi et indtryk af, hvor velbevaret bydelen er.

Turen starter på Christianshavns metro og varer 1-1½ time. Den kan kombineres med turene Det ældste København og Kongens Nytorv og Nyhavn.