Spring til indhold

Jagtvej (Østerbro)

Jagtvej blev anlagt i midten af 1700-tallet som forbindelse mellem Frederiksberg Slot til jagtområderne i Nordsjælland.

Oprindeligt gik vejen til Vibenshus Runddel hvorfra Lyngbyvej førte videre nordpå, men i 1768 blev Jagtvej forlænget til Østerbro, hvor den fik forbindelse med Strandvejen til Helsingør.

Dermed havde København fået en “omfartsvej” længe inden begrebet blev opfundet.

På Jagtvej 211 lå fra 1875 A/S Hertz Garveri & Skotøjsfabrik. Virksomheden var grundlagt helt tilbage i 1821, og fik i slutningen af 1800-tallet godt fat i markedet for sko. Billedet herover viser formentlig administrationsbygningen ud mod Jagtvej.

I 1950’erne beskæftigedes op mod 400 ansatte og fabriksområdet omfattede hele firkanten mellem Jagtvej, Masnedøgade, Tåsingegade og Østerbrogade. I dag er der ikke længere noget tilbage af den omfattende fabrik. På arealet er der bygget boliger, som bl.a. har navnet Garvergården, med henvisning til Hertz’ garveri.

Langs Østerbro-delen af Jagtvej ligger typisk lidt finere ejendomme med store lejligheder. Her er der gjort mere ud af facadeudsmykningerne, end i sidegaderne.

Ved Jagtvej blev det i begyndelsen af 1900-tallet opført den katolske Sankt Augustins Kirke og et tilhørende Den evige tilbedelses kloster.