Spring til indhold

Aldersrogade

Vejen har navn efter teglværket Aldersro. Det blev anlagt af industrimanden George Owen, der også oprettede bryggeriet Aldersro, der lå ved siden af teglværket.

Teglproduktionen udnyttede forekomster af ler i Lersøen.

Aldersro Teglværk har givet navn til Teglværksgade. Begge virksomheder lå tæt på Vibenshus Runddel.

Aldersrogade var tidligere præget af en del industri.

I Aldersrogade 6 lå A/S Hellesens fabrik for tørelementer – altså elektriske batterier. Den var grundlagt i Blågårdsgade i 1887 af W. Hellesen, som opfandt tørelementet. I 1905 blev fabrikken flyttet til Aldersrogade og måtte genopbygges efter en brand i 1918. Der var en større udviddelse i 1957, hvor en bygning i tre etager blev taget i brug. Industrikomplekset er stadig bevaret.

Det amerikanske bilfirma General Motors International A/S, havde en samlefabrik for biler Aldersrogade 20. Den blev bygget i 1930 og voksede efterhånden til et anseeligt kompleks, hvor der både blev færdigmonteret biler til og indrettet lager for reservedele m.m. Fabrikken forsynede det danske marked med biler af mærkerne Opel, Vauxhall, Bedford, Chevrolet, Pontiac, Cadillac m.fl.

I Aldersrogade 37 lå H. Nielsen & Søn, Maskinfabrik A/S, der var grundlagt i 1916. Virksomheden havde i 1950’erne over 600 ansatte.