Spring til indhold

Sigynsgade

Mange gader i denne del af Nørrebro har navne, der er hentet fra den nordiske mytologi. Sigyn var guden Lokes hustru.

Indtil 2014 var gaden en del af Aldersrogade, men på grund af en bestemmelse om at en gade ikke måtte have det samme navn, hvis den var afbrudt på midten, ændrede man navnet.

Nogle år forinden var der nemlig opstået en plads på hjørnet af Vermundsgade, som fik navnet Krakas Plads, men som delte gaden midtover.

General Motors. Tegning af Franz Sedivy. 1930. (Ingeniøren, 1930).

Med adresse i Aldersrogade lå det amerikanske bilfirma General Motors International A/S‘s samlefabrik for biler. Fabrikken var grundlagt i Sydhavnen i 1923, men flyttede noget af produktionen til Vermundsgade i 1930, hvor den første del af fabrikken blev bygget.

Den voksede efterhånden til et anseeligt kompleks, hvor der både blev færdigmonteret biler til og indrettet lager for reservedele m.m. Fabrikken forsynede det nordiske marked med biler af mærkerne Opel, Vauxhall, Bedford, Chevrolet, Pontiac, Cadillac m.fl

General Motors lukkede fabrikken i 1974.

I dag er det meste af fabrikken revet ned, men administrationsbygningen ud mod Sigynsgade findes stadig. Her havde fabrikken sine kontorer og en kantine med plads til omkring 500 medarbejdere.

På fabriksområdet er der opført etageejendomme.